Agencija

Pročitao sam u sredstvima informisanja da se proizvod - desktop računar povlači od potrošača zbog opasnosti koju mogu izazvati za korisnike i da bi trebalo da se prijavi. Posjedujem desktop računar koji sam dobio kao donaciju kroz projekat pa molim da mi date upute, kako da saznam da li je moj računar opasan i kako da postupam.

10/30/2013

  1. Prvo što trebate da uradite je da provjerite da li vaš računar spada u tipove koji se povlače od potrošača, a koji su navedeni u Obavještenju proizvođača o dobrovoljnom povlačenju proizvoda.
  2. Ako vaš računar ne spada u tipove koji se povlače, vaš računar bi trebao biti siguran za upotrebu i nemate potrebe za daljnjim aktivnostima.
  3. Ukoliko ste ustanovili da vaš računar spada u tipove koji se povlače, potrebno je još da identifikujete sljedeće:

- tip uređaja (machine type) i

- serijski broj (serial number), koji se nalaze na dnu vašeg desktop računara.

  1. Potom je potrebno da te podatke unesete u odgovarajuća polja aplikacije koju je ponudio proizvođači pritisnete dugme “Submit”, nakon čega ćete dobiti potvrdu da li vaš računar spada u potencijalno opasne uređaje.

Ukoliko se pokaže da je vaš proizvod potencijalno opasan, molimo vas da ponovo kontaktirate Agenciju za nadzor nad tržištem BiH za dalja uputstva, budući da proizvod nije kupljen u trgovini.